روغن سبوس برنج علاوه بر مصرف خوراکی دارای کاربردهای زیادی است که در اینجا به چند مورد اشاره می شود :

روغن خام و نیمه تصفیه شده سبوس برنج منبعی مناسب برای تهیه انواع صابون آرایشی و بهداشتی به ویژه پودر صابون می باشد .

  این روغن به عنوان ماده اولیه تهیه اسیدهای چرب از جمله استئاریک اسید و اولئیک اسید مورد استفاده قرار می گیرد .

از روغن سبوس برنج به دلیل توان جذب اشعه فرا بنفش در ناحیه 295 تا 315  نانومتر در تولید کرمها و لوسیونهای ضد آفتاب استفاده می شود .

این روغن بدلیل خاصیت نرم کنندگی پوست در تولید و فرمولاسیون انواع کرم نرم کننده مورد استفاده قرار می گیرد .

روغن سبوس برنج به عنوان یک نرم کننده ضد آلرژی و ملایم برای همه انواع مو باعث شادابی و خوشحالتی مو میشود . به همین دلیل از این روغن در تهیه انواع نرم کننده مو وشامپو استفاده می شود.

اسکوالن که به عنوان یک فراورده دارویی پر مصرف در درمان بیماری های قلبی و عروقی ، دیابت ، آرتریت ، هپاتیت و افزایش کلسترول خون شناخته شده است به عنوان یک فرآورده جانبی از روغن خام سبوس برنج قابل استحصال می باشد . این ترکیب ایزوپرونوئیدی به میزان 3-2 % در روغن سبوس برنج وجود دارد در حالیکه در سایر انواع روغن مقدار اسکوالن 7/0 – 1/0% می باشد .

گاما اوریزانول که یک داروی مناسب با خواص آنتی اکسیدانت، ضد سرطان ، کاهنده کلسترول خون ، کاهنده عوارض یائسگی و ... می باشد از توده صابونی [17] حاصل از تصفیه قلیایی روغن سبوس برنج استخراج می شود . و در بسیاری از کشور های برخوردار از کشت برنج روغن سبوس برنج به عنوان بهترین و در دسترس ترین منبع برای گامااوریزانول شناخته شده است .

 روغن سبوس برنج به عنوان یکی از مناسبترین منابع تهیه اینوزیتول که دارویی بسیار مفید در درمان بیماری های عصبی بویژه افسردگی است ، مورد استفاده قرار میگیرد.

 با توجه به این ویژگی ها و تأثیر فوق العاده این روغن در درمان و پیشگیری از بیماریهای قلبی ، روغن سبوس برنج در ژاپن به نام روغن قلب (Heart oil ) مشهور شده است.

 درصد اسیدلینولئیک و توان کاهش کلسترول این روغن در مقایسه با سایر انواع روغن درجدول-8    ارائه گردیده است .

نوشته شده در تاریخ سه شنبه 22 دی 1388    | توسط: محمد آریانا    |    |
نظرات()